WELKOM

Speel-O-Theek Voorschoten heeft heel veel speelgoed voor kinderen van 0 tot 12 jaar.

De collectie is zeer gevarieerd en wordt steeds uitgebreid met nieuw speelgoed. Zie hiervoor onder het kopje Speelgoed lenen: Collectie. U kunt zoeken op trefwoord, nummer, speelgoedtype en/of leeftijdscategorie. Het nieuwste speelgoed wordt nog extra beschreven onder het kopje NIEUW IN DE UITLEEN.

Al dit speelgoed kan bij ons worden geleend. Het werkt in principe hetzelfde als bij een bibliotheek; alleen kunt u bij ons speelgoed lenen in plaats van boeken.

De Speelotheek wordt volledig gerund door vrijwilligers. Wij zijn gehuisvest in het gebouw van de Openbare Bibliotheek Voorschoten. Sinds december 2017 hebben wij in de bibliotheek een mooie lichte ruimte kunnen betrekken, waar wij veel plek hebben voor alle materialen.

De Speelotheek hanteert wel andere openingstijden dan de bibliotheek.  (zie hiervoor verder onder “OPENINGSTIJDEN”).

Als u lid wordt van de Speelotheek kunt u kiezen uit 3 abonnementsvormen: Start, Basis en Plus.
Welke voordelig is, hangt af van hoeveel speelgoed u verwacht te lenen.
Als u sporadisch gebruik maakt van de Speelotheek dan is Start het beste abonnement. Verwacht u iedere maand 3 stuks speelgoed te lenen, dan is Plus het goedkoopste abonnement. Bij twijfel adviseren wij u het Basisabonnement.
U kunt per keer maximaal drie stuks speelgoed lenen gedurende drie weken. Bij een Basisabonnement betaalt u per stuk speelgoed €1,00 voor enkele grote en dure stukken speelgoed €1,50 of €2,50  (zie hiervoor verder in het SPEELOTHEEK MENU aan de rechterzijde onder “LID WORDEN”).

Speel-O-Theek Voorschoten is lid van de Vereniging Speelotheken Nederland (VSN).

Vind ons leuk op Facebook 

Volg ons op Twitter